Historie

De historie van het Speelweekcomité gaat een tijd terug. Het comité is in 1979 ontstaan uit leden van het bestuur en de jeugdcommissie van de gymvereniging W.H.V. uit Asperen. Zij vonden het belangrijk dat er in de lange zomervakanties activiteiten samen met en voor de jeugd georganiseerd werden. Dit gebeurde in de gymzaal en op het ijsbaanterrein aan de Leerdamseweg en werd met een simpel stencil aan de kinderen van de kleuter- en basisscholen bekendgemaakt. De kosten waren een kwartje per kind per dag en dit geld werd dagelijks weer omgezet in limonadesiroop en leuke prijsjes voor de activiteiten.

Na een aantal jaren werd het draagvlak verbreed en kwamen er ouderraadsleden van de basisscholen in het Speelweekcomité. Ook werden alle andere verenigingen, organisaties en groeperingen uit Asperen gevraagd om een dagdeel te organiseren en daarmee zo ook hun eigen sport of activiteit te promoten. Om de steeds groter wordende groep kinderen een aantrekkelijker programma tegen een nog steeds zeer lage deelnameprijs aan te bieden, werd het bedrijfsleven uit Asperen bij de Speelweek betrokken middels een mogelijkheid tot bijdrage in de vorm van sponsoring of advertentieplaatsing in de zogenaamde Speelweekkrant; een prachtige fullcolour brochure.

Tijdens de diverse jubileumspeelweken werden bekende groepen en artiesten naar Asperen gehaald om met en voor de kinderen op te treden, zoals Circus Custers, V.O.F. De Kunst en het Nederlandse Circus Bongo.

Bekijk alle groepsfoto’s