Over ons

Met veel plezier organiseren we ieder jaar weer een geweldige Speelweek voor de kinderen in Asperen

Welkom bij Speelweek Asperen

Jaarlijks organiseren we voor de jeugd van 2,5 t/m 12 jaar in Asperen, in de laatste week van de zomervakantie, een week vol sport, cultuur, natuur en vormgeving. Naast alle spelletjes en activiteiten wordt deze week elk jaar aan een goed doel gekoppeld, om de kinderen ook daarvan bewust te maken. Denk daarbij aan Villa Pardoes, SOS kinderdorpen, de Paralympics, maar ook Stichting Aap, Het Berenbos en regionale stichtingen als de Kaspeeltuin Asperen en de Tuinfluiter.

Hoe het ooit begon

Het speelweekcomité is in 1979 ontstaan uit leden van het bestuur en de jeugdcommissie van de gymvereniging W.H.V. uit Asperen. Zij vonden het belangrijk dat er in de lange zomervakanties activiteiten samen met en voor de jeugd georganiseerd werden.

Dit gebeurde in de gymzaal en op het ijsbaanterrein aan de Leerdamseweg en werd met een simpel stencil aan de kinderen van de kleuter- en basisscholen bekendgemaakt. De kosten waren een kwartje per kind per dag en dit geld werd dagelijks weer omgezet in limonadesiroop en leuke prijsjes voor de activiteiten.

Lees verder>

Wie zijn wij?

Het speelweekcomité bestaat uit een aantal vrijwilligers die met volle inzet en plezier een geweldige speelweek voor de kinderen in Asperen organiseren. Weet jij al wie er allemaal in het comité zit?
Lees verder>