In de media – 15 augustus 2013 – Extra Nieuws Leerdam

ASPEREN – Vanaf maandag 26 januari is het weer een week lang feest voor kinderen in Asperen. Sinds 1979 zet een groep vrijwilligers zich hiervoor belangeloos in. Deze 34e feestweek staat in het teken van Camping Asperen. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen inschrijven. Dat hebben tot het afgelopen weekeinde al 167 kinderen gedaan. Inschrijven kan nog altijd bij Therese Vervloet, Achterstraat 65 en Marloes Hoek, Beukenlaan 11 in Asperen. Bij betaling van slechts 7,50 euro ontvangen de kinderen een deelnamepas. Het speelweekcomité kan de inschrijfkosten zo laag houden vanwege de bijdrage van vele sponsoren.

In 1979 ontstond bij bestuursleden van gymnastiekvereniging Wij Houden Vol (W.H.V.) uit Asperen het plan om tijdens de lange zomervakantie activiteiten voor de kinderen uit het dorp te organiseren. Voor een kwartje per dag werden kinderen van de kleuter- en basisscholen in de gymzaal aan het ijsbaanterrein dagelijks beziggehouden. In de loop der jaren raakten andere organisaties uit Asperen bij de speelweek betrokken. Het comité bestaat inmiddels uit liefst 23 partijen, dat door een groot aantal sponsoren wordt ondersteund.

Het feest voor de kinderen begint op maandag 26 augustus om 13.30 uur met het ophalen van de pasjes. In de sporthal Camping Asperen (sporthal De Schildkamp) komen de kinderen meteen in de sfeer van een echte camping. Natuurlijk ontbreekt aan het einde van de dag het campingmaal met friet en knakworst niet. Vanaf 18.30 uur gaat het verder bij zwembad De Wiel, waar de kinderen zich voor heel even brandweerman kunnen voelen. Op dinsdagmorgen krijgen aan de ‘Costa del Wiel’ de kinderen les van leden van volleybalvereniging W.H.V. Bij regen wordt uitgeweken naar de sporthal. De middag is voor badmintonvereniging Wammes. Daar leren kinderen van groep 5 tot 9 alle onderdelen van deze sport.

Andere hoogtepunten door de week heen is onder meer de voorleesavond voor de allerkleinsten op dinsdagavond. Woensdag de voetbaldag bij AVV Asperen voor alle leeftijdsgroepen. Verder deze dag knutselen, bowlen en natuurlijk disco in de Sterrenzaal Camping Asperen. Op donderdag Dansmix voor de oudere jeugd verzorgd door Het Health Center. In de avond de optocht/wandeltocht. Op vrijdag geeft het animatieteam nog eenmaal vol gas. Knutselen in het peuterhonk de Piggelmee en een bezoek aan het GeoFort voor de groepen 7 tot en met 8. In de avond kunnen de kinderen naar de Muziekhut E.M.M. (het dorpshuis) voor de afsluitende avond met Arie Safari en een verloting met mooie prijzen.

De samenleving kent ook een andere kant. Ook dit keer heeft de organisatie weer een goed doel aan de speelweek in Asperen gekoppeld. Het comité doet een oproep aan alle campinggasten om zich in te zetten voor mensen in de regio die het op dit moment moeilijk hebben. Mensen die afhankelijk zijn van de regionale voedselbank in Leerdam. Alle deelnemers, maar ook anderen, wordt gevraagd houdbare producten af te geven bij de campingwinkel. Deze is gevestigd in sporthal De Schildkamp. Tevens kan bij elke activiteit spullen worden afgegeven.