Dinsdag

Programma dinsdag 21 augustus 2018


Kompas_SpeelweekSneeuwvolley

’s Ochtends: 09.30 tot 12.00 uur
Plaats: Sporthal De Wiel
Organisatie: Volleybalvereniging WHV

Groep 1 t/m 3    09.30 – 10.15 uur
Groep 4 t/m 6    10.15 – 11.15 uur
Groep 7 t/m 9
    11.15 – 12.15 uur

Het bezoeken van ijsvlaktes is altijd op eigen risico. Het betreden van losgelaten ijsschotsen vergt flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Training is dan ook een belangrijk onderdeel om de ijsvlakte veilig te doorkruisen. Voor je het weet word je door de ijsberen getackeld, door een pinguïn geknuffeld of belaagd door sneeuwballen. De trainers van de volleybal zorgen ervoor dat jullie veilig over kunnen steken.

De oudere kinderen trainen al een aantal jaar, dus zij gaan de strijd met de Eskimo’s aan op het beach- volleybalveld. Je kunt maar beter voorbereid zijn!

Belangrijk: De vloer in de sportzaal mag NIET betreden worden met buitenschoeisel. Ook geen kinderwagens of ander buitenmateriaal. Kom je kijken? neem dan plaats op de tribune. Wanneer je de sportzaal betreedt, doe dit op zaal/gym- schoenen of blote voeten. Hier wordt op gecontroleerd!

Omdat wij niet genoeg vrijwilligers tot onze beschikking hebben, verzoeken wij ouders van kinderen uit groep 1 t/m 4 zelf te begeleiden.

 

Kompas_SpeelweekPoolwandeling

’s Middags: 14.00 tot  15.00 uur
Plaats: Bij het paard
Organisatie: Adrie Damsteeg
Groepen: Groep 1 t/m 5

We gaan de poolcirkel op onder begeleiding van onze gids Adrie Damsteeg. Zorg voor goede bescherming tegen de kou. De gids zal ons meenemen langs alle ijsschotsen en wakken. Hierbij is je training van deze morgen vast erg handig. Misschien zien we nog een Eskimo onderweg????

Tip: Trek stevige schoenen aan!

 

Kompas_SpeelweekVoorbereiding dansbattle

’s Middags: 14.00 tot …….. uur
Plaats: Thuis
Groepen: Expeditie deelnemers
Organisatie: Speelweekcomité

Later deze week zal er een dansbattle gehouden worden. Elk team krijgt maandagmiddag een enveloppe met daarin een dansopdracht gericht op een bepaald werelddeel. Vanmiddag krijg je de kans om deze dans met je team te oefenen. Ook heb je de mogelijkheid om iets te knutselen, wat je als outfit of als accessoire voor de dansbattle kunt gebruiken. Voor dit onderdeel kun je extra “expeditie geld” verdienen, dus zet hem op jongens en meisjes!

 

Kompas_SpeelweekBedtijd verhaal

’s Avonds: 18.30 tot 19.00 uur
Plaats: Thuis
Groepen: Expeditie deelnemers
Organisatie: Speelweekcomité

Voor de allerkleinsten onder ons wordt er een mooi verhaal voorgelezen. het verhaal zal in het Antartica thema van vandaag zijn. Trek alvast je lekkere warme pyama aan en neem je knuffel mee.

 

Kompas_SpeelweekWakvissen

’s Avonds: 19.00 tot 20:00 uur
Plaats: Park bij de Waterpoort
Groepen:
Groep 1 t/m 9
Organisatie:  Hengelsportvereniging Asperen

Hoe spannend is het om te vissen onder het ijs. Het blijft een verrassing wat er aan je haakje zit als je hem naar boven haalt. Wie weet is het een Orka!! Zorg ervoor dat je niet te stil gaat zitten want anders bevriezen je tenen (die kunnen anderen dan weer als aas gebruiken). Zorg voor stevig materiaal zodat je die zeeleeuw aan kunt!

Om iedereen de kans te geven om de meest bijzondere vis te vangen, zijn werphengels niet toegestaan. Dit maakt het wakvissen een nog grotere uitdaging.

1 Tip: We starten allemaal tegelijk, na het gaan van de toeter. Het zou zonde zijn als je daarvoor al die Orka vangt, want deze mogen wij dan helaas niet meetellen.

 

Kompas_SpeelweekVragenvuurbinnenwerk 2018_v2.indd

’s Avonds: 20.15 tot 21.00 uur
Plaats: Park bij de Waterpoort
Groepen: Expeditie deelnemers
Organisatie:
Speelweekcomité

Na het vissen neem je met jouw expeditie-team deel aan het vragenvuur. Dit vragenvuur staat uiteraard in het teken van Asperen rond de Wereld. Het wordt een bloedstollende quiz. Jullie willen toch wel winnen? Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk “expeditie geld” wint, zodat jullie “expeditie geldpot” weer verder wordt gevuld.